Αναζήτηση

Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤ 2009 ΠΟΛΩΝΙΑ- Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ "ΠΕΛΑΡΓΟΥΣ"



Η δεύτερη φάση του Ευρωμπάσκετ τελείωσε και οι 8 ομάδες που θα παλέψουν για το χρυσό ξεχώρισαν και θα αρχίσουν τις μάχες τους αρχής γενομένης από την Πέμπτη. Πολωνία, Λιθουανία, ΠΓΔΜ και Γερμανία αποχαιρέτησαν το τουρνουά, που… τώρα αρχίζει.Από τον όμιλο της εθνικής μας πρώτη πέρασε η Γαλλία, δεύτερη η Ρωσία, τρίτη η Ελλάδα και τέταρτη η Κροατία, ενώ από στον άλλο όμιλο, την πρωτιά κατέκτησε η Σλοβενία, δεύτερη ήταν η Τουρκία, τρίτη η Σερβία και τέταρτη η Ισπανία.

Η διοργάνωση μεταφέρεται στο Κατοβίτσε για την τελική της φάση, όπου η εθνική μας την Παρασκευή θα δώσει μάχη για την τετράδα με αντίπαλο την Τουρκία.

Την Πέμπτη θα γίνουν στο Κατοβίτσε οι δύο πρώτοι προημιτελικοί:

19:15 Ρωσία-Σερβία

22:00 Ισπανία-Γαλλία

Την Παρασκευή ακολουθούν οι δύο άλλοι:

19:15 Τουρκία-Ελλάδα

22:00 Σλοβενία-Κροατία

Η Ελλάδα σε περίπτωση πρόκρισης αντιμετωπίζει το νικητή του ζευγαριού Ισπανία-Γαλλία το Σάββατο (και αντίστοιχα με το χαμένο σε περίπτωση ήττας), ενώ το ζευγάρι Ρωσία-Σερβία κοντράρεται με το Σλοβενία-Κροατία.

Με το "Δεξί" στο Champions League, υπό το βλέμμα του Ζίκο.


Ο Ζίκο ήταν στην εξέδρα. Ο κόσμος στήριξε τις προσπάθειες των παικτών. Και ο Ολυμπιακός, με ψυχολογία στα ουράνια και θέληση μεγάλη, έφτασε στο 1-0 επί της Αλκμααρ και μπήκε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Η νίκη ισοδυναμεί με θρίαμβο! Γιατί ο Ολυμπιακός έδειχνε στριμωγμένος στα σχοινιά και οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών έφεραν έντονο προβληματισμό.

Το «χρυσό» σημείωσε ο Βασίλης Τοροσίδης στο 79'. Προηγήθηκε σέντρα του Ζαϊρί από τα δεξιά και κεφαλιά του αμυντικού στα αντίπαλα δίχτυα! Με το 1-0 στην τσέπη, ο Ολυμπιακός ήταν αδύνατο να χάσει αυτή τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει τους βαθμούς και να βλέπει κατάματα ακόμη και την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Ο Ολυμπιακός ασφαλώς και δεν έλαμψε με την απόδοσή του. Ηταν, ωστόσο, σφιχτός στην άμυνα, οι παίκτες είχαν θέληση, δεν δέχθηκαν τον αιφνιδιασμό από τους Ολλανδούς και ο Νικοπολίδης κινδύνεψε ελάχιστα. Οπως πήγε το ματς η νίκη ήταν δίκαιη. Η Αλκμααρ, δεν ήταν κάτι το ξεχωριστό και λίγες φορές έκανε αισθητή την παρουσία της.

Διαιτήτευσε ο Κασάι (Ουγγαρία).

Κίτρινες: Ντα Σίλβα, Σάαρς.

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ραούλ Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Λεντέσμα(82' Στολτίδης), Ζαϊρί, Ντουντού, Ντιόγκο (75' Μήτρογλου), Λεονάρντο, Τοροσίδης (75' Οσκαρ).

Αλκμααρ: Ρομέρο, Γιάλενς, Μορένο, Ντα Σίλβα (71' Λιξ), Σάαρς, Μοϊσάντερ, Ποκονιόλι, Χόλμαν, Μάρτενς(80' Λενς), Ντεμπελέ, Ελ- Χαμνταουί (77' Πέλε).