Αναζήτηση

Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2011

ΚΑΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΑΕΤΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Αγ. Αθανασίου ΑΕΤΟΣ


ΣΦΑΓΗ ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ!
Στο στόχαστρο της διαιτητικής τρόικας!

Ο Αετός Αγ. Αθανασίου είναι γνωστό για το ήθος του σωματείο και την πολύχρονη σοβαρή του προσφορά στον αθλητισμό. Δεν έχει τιμωρηθεί ποτέ στα χρόνια που λειτουργεί για αντιαθλητικές συμπεριφορές, αντίθετα έχει βραβευθεί πολλές φορές για τη συμβολή του και την καλλιέργεια της αθλητικής παιδείας.

Το σωματείο μας επίσης, έχει αποδείξει χρόνια τώρα ότι δεν επιδιώκει προνομιακή αντιμετώπιση από τους ιθύνοντες του τοπικού ποδοσφαίρου μέσα από την ανάπτυξη πολύπλευρων σχέσεων, έχει αποδείξει ότι δεν χειραγωγείται!

Γι’ αυτό άλλωστε ως σύλλογος υποστηρίξαμε στις εκλογές για το Δ.Σ. της ΕΠΣΚ τον ανεξάρτητο υποψήφιο κ. Ρούσσινο Αλέξανδρο (Σάντρο). Γι’ αυτό και στις Γενικές Συνελεύσεις της ΕΠΣΚ θέτουμε με ευθύτητα τα προβλήματα των σωματείων. Γι’ αυτό έχουμε καταψηφίσει απολογισμούς και προϋπολογισμούς της ΕΠΣΚ. Γι’ αυτό έχουμε κάνει προτάσεις για αναβάθμιση του κερκυραϊκού ποδοσφαίρου, για αναβάθμιση και εξυγίανση της διαιτησίας του.

Για όλα αυτά είχαμε δεχθεί «συστάσεις» με στόχο να αλλάξουμε συμπεριφορά. Φίλοι άλλων σωματείων αλλά και διαιτητές μας είχαν επισημάνει ότι μας την έχουν «στημένη». Αποδείχθηκαν σωστοί! Το σωματείο που έχει βραβευθεί πολλές φορές με βραβείο ήθους, όπου τα τελευταία επτά χρόνια έχει δεχθεί ελάχιστες κόκκινες κάρτες, στα τέσσερα από τα πέντε παιγνίδια του φετινού πρωταθλήματος έχει αγωνιστεί με λιγότερο παίκτη από κόκκινες κάρτες που σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνταν. Μάρτυρές μας ότι δεν γίναμε ομάδα ξυλοκόπων ή βαρβάρων είναι και τα βίντεο των αγώνων. Καταλαβαίνουμε το ανθρώπινο λάθος και την εκτίμηση της στιγμής. Όμως το τετράκις επαναλαμβανόμενο σε πέντε αγώνες δε συνιστά λάθος, αλλά σφαγή κατ’ εξακολούθηση.

Η παθογένεια της διαιτησίας γενικώς και της Κέρκυρας ειδικότερα είναι γνωστές. Δε σχετίζονται με την απουσία άξιων διαιτητών, γιατί τέτοιοι υπάρχουν και στην Κέρκυρα τα τελευταία χρόνια αρκετοί. Αφορούν όμως τη διατήρηση μιας νοοτροπίας και πρακτικής που λέει ότι εάν θέλεις να έχεις καλές διαιτησίες θα πρέπει να μη μιλάς και να είσαι πρόθυμος υποστηρικτής του ποδοσφαιρικού κατεστημένου, εάν θέλεις να αναδειχτείς διαιτητικά θα πρέπει να λειτουργείς μέσα στα πλαίσια που σου ορίζουν οι θεσμικοί εντολοδόχοι! Οι εξαιρέσεις αυτών των λογικών δείχνουν ότι υπάρχουν σοβαρά αποθέματα ηθικότητας στο ποδόσφαιρό μας.

Κύριοι υπεύθυνοι του τοπικού ποδοσφαίρου ξέρουμε καλά τι παιγνίδι παίζετε!

Το ξέρει όλη η ποδοσφαιρική Κέρκυρα! Χτυπάτε αυτόν που σηκώνει μπόι για να συμμαζεύονται οι άλλοι. Έχετε επιλέξει την κυριαρχία του τρόμου! Να ξέρετε ότι δε σας φοβόμαστε! Γιατί ως σύλλογος υπηρετούμε την αλήθεια και τον αθλητισμό και όχι καρέκλες και εξουσίες! Γιατί έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και έχουμε τη δύναμη, τη θέληση και τον τρόπο να υπερασπιστούμε το έργο μας, το έργο των σωματείων! Γιατί έχουμε εμπιστοσύνη στα αποθέματα ήθους και στις αντιστάσεις που υπάρχουν στο μεγαλύτερο τμήμα των διαιτητών! Γιατί ξέρουμε ότι τα σωματεία σύντομα θα βγάλουν οριστική κόκκινη κάρτα στις παθογένειες και στους εκφραστές τους!


Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος Ρούσσινος Κώστας
Αντιπρόεδρος Καρδακάρης Σπύρος