Αναζήτηση

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ 11-11-2013




 



ΠΡΟΣ: Ε.Π.Σ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
            ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ
            ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ  ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ  ΚΕΡΚΥΡΑΣ
            Μ.Μ.Ε.                                                        




ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
                                                                               Δευτέρα 11/11/2013




                                                          ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Με την παρούσα θέλουμε να καταγγείλουμε άλλη μια διαιτησία, η οποία δεν στέκει στο ύψος των περιστάσεων και ειδικότερα σε έναν αγώνα  Α΄ Κατηγορίας της Ε.Π.Σ.Κ, ο οποίος ήταν καθαρός στο σκορ (4-0) και με εμφανή την ανωτερότητα του αντιπάλου μας (Αστέρας Μωραϊτίκων) στο συγκεκριμένο αγώνα, αλλά πολύ κατώτερος σε εφαρμογή των κανονισμών  αγώνα ποδοσφαίρου από τον διαιτητή.
Δεν θα μείνουμε στο αντικανονικό – σκληρό παιχνίδι που άφησε ο κ. Προβατάς να εξελιχθεί, καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν θα σταθούμε στη σωρεία λαθών του α’ βοηθού κ. Βλάσση (οφσάιντ – πλάγια άουτ – φάουλ εμπρός του, κ.λπ.).
Έχουμε όμως χρέος να σταθούμε απέναντι στην ιστορία μας και την μέχρι τώρα πορεία μας σαν σύλλογος, γιατί μας πνίγει το αίσθημα αδικίας και αποτροπιασμού, επειδή κάποιοι δεν μας επιτρέπουν την επόμενη ή τις επόμενες αγωνιστικές να διεξαχθούν οι αγώνες μας επί ίσοις όροις.
Στην φάση του πέναλτι  που καταλογίζει ο κ. Προβατάς (σωστά ) στον Αριάν Κανάνη (έκανε χέρι), δεν τον τιμωρεί με κίτρινη κάρτα για την παράβαση ως όφειλε, αλλά τον αποβάλλει με απευθείας Κόκκινη Κάρτα, γιατί ισχυρίζεται «αποστέρησε από την αντίπαλη ομάδα μία προφανή ευκαιρία για γκολ με το χέρι πιάνοντας τη μπάλα». Ποιος είναι σε προφανή θέση για γκολ όμως, όταν το χέρι και η παράβαση γίνεται σε χτύπημα κόρνερ και σε διεκδίκηση από τρείς παίκτες (2 αμυνομένων και ενός επιτιθέμενου) στον αέρα , μακριά από τη εστία και τον τερματοφύλακα κάτω από τα δοκάρια. Υπάρχει και φωτογραφία, η οποία αποδεικνύει το προαναφερόμενο.
Πραγματικά ανήκουστα πράγματα.
Δυστυχώς η λάθος απόφαση του διαιτητή κ. Προβατά, θα στερήσει έναν πολύτιμο παίκτη από την ομάδα μας. Ρωτάμε θα υπάρχει ανάλογη ποινή στο διαιτητή για το σοβαρό του λάθος ;;
Ο Παρατηρητής Αγώνα κ. Τσαγγαρόπουλος τα έχει συντάξει στην έκθεση του;; Για το φύλλο αγώνα, που γράφονται άλλα πράγματα για την συγκεκριμένη φάση και όχι η αλήθεια , ποιος θα τον ελέγξει;
Επιτέλους πρέπει να μπει μια τάξη και όχι να την πληρώνουν τα σωματεία με πρόστιμα – αποβολές παραγόντων – παικτών. Δεν βλέπουν όλοι «ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ» ούτε όλοι είναι βουρλισμένοι. Αν δεν μπορούν να εφαρμόσουν τους κανονισμούς, συγνώμη αλλά δεν μπορούν να είναι διαιτητές ή επόπτες ποδοσφαίρου, ας κάνουν άλλο χόμπι και το λέμε αυτό γιατί θέλουμε να πιστεύουμε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα. Βέβαια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση – παύει να είναι σύμπτωση, αλλά ας μείνουμε ΜΟΝΟ στο χθεσινό αγώνα και τη χθεσινή διαιτησία και ο νοών νοείτω.
Απαιτούμε άμεσα να παρθούν μέτρα από την Ε.Π.Σ.Κ. με ίσα μέτρα και σταθμά για όλους τους εμπλεκόμενους . Η Επιτροπή Διαιτησίας και ο Σύνδεσμος Διαιτητών να το λάβουν σοβαρά υπόψη τους και να δρομολογήσουν τις όποιες εξελίξεις.
Ελπίζουμε να μην ξαναβρεθούμε σε αυτό το σημείο. Δεν μας χρειάζεται καμία προστασία, θέλουμε 50 – 50 σε όλους τους αγώνες μας εντός και εκτός έδρας και εκεί ότι αξίζουμε θα το πάρουμε.



    Ο Πρόεδρος                                               Ο Γραμματέας
Βαλασάς Λάμπρος                                  Μυλώβας Βαγγέλης