Αναζήτηση

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2009

ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΟΥΣΣΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ Ε.Π.Σ.Κ., ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ

ΠΕΜΠΤΗ 10/12/2009
ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΚΕΡΚΥΡΑ



ΠΡΟΤΑΣΗ ΡΟΥΣΣΙΝΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ: ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ.

Το καλοκαίρι το Δ.Σ. της Ε.Π.Ο. πήρε απόφαση, το ποσοστό της αποζημίωσης των διαιτητών, να αποδίδεται στις Ενώσεις και όχι στον Σύνδεσμο Διαιτητών και παράλληλα τα επιμορφωτικά μαθήματα και οι σχολές διαιτησίας, να γίνονται μέσω των Επιτροπών διαιτησίας της Ένωσης.

Η απόφαση αυτή, όπως φαίνεται δεν εφαρμόζεται στην υπόλοιπη Ελλάδα, παρά σε λίγες Ενώσεις, συμπεριλαμβανομένου και της δικιάς μας. Παράλληλα γνωρίζουμε ότι για αυτά κυρίως τα θέματα, υπάρχει δικαστική διαμάχη, μεταξύ Ε.Π.Ο. και Διαιτητών που θα πραγματοποιηθεί στις 4 Φλεβάρη 2010, κάτι το οποίο πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη μας. Γνωρίζοντας όλοι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στο Κερκυραϊκό Ποδόσφαιρο και επειδή η κόντρα που έχει δημιουργηθεί πρέπει να πάψει, προτείνω τα εξής:

• Οι σχολές διαιτησίας να γίνονται σε συνεργασία με την επιτροπή διαιτησίας και το Σύνδεσμο διαιτητών της εκάστοτε Ένωσης. Όπου είχαν δημιουργηθεί προβλήματα τα Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. και το Δ.Σ. των διαιτητών, να συνεργαστούν ώστε να εξομαλυνθεί η κατάσταση. Μέχρι τις 4 Φλεβάρη, τα μαθήματα να γίνονται κανονικά στο Σύνδεσμο Διαιτητών.

• Όσον αφορά τα ποσοστά η πρόταση μου είναι η εξής: Τα ποσοστά από τις αποζημιώσεις να καταβάλλονται κανονικά στον Σύνδεσμο, μέχρι τις 4 Φλεβάρη. Αν το δικαστήριο δικαιώσει τους Διαιτητές τότε να επιστραφεί το ποσό που έχει καταβληθεί στην Ένωση. Αν το δικαστήριο δικαιώσει την Ε.Π.Ο., τότε η πρόταση μου είναι το ποσοστό της αποζημίωσης να καταβάλλεται 50%-50% στις κατά τόπου Ενώσεις και Συνδέσμους Διαιτητών, όπου θα χρησιμοποιείται κατά το δοκούν από τις Γ.Σ. της Ένωσης και του Συνδέσμου Διαιτητών.



Ρούσσινος Αλέξανδρος
Μέλος του Δ.Σ. της Ε.Π.Σ.Κ.