Αναζήτηση

Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ-ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ 2η ΗΜΕΡΑ

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΙΚΑΝΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΠΛΟ Ο ΠΑΟ


Ο Παναθηναϊκός στα δύσκολα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά και μπορεί να πάρει αποτέλεσμα σε οποιαδήποτε έδρα και απέναντι σε οποιοδήποτε αντίπαλο. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στο παρελθόν, μπορεί να το κάνει και σήμερα κόντρα στην Ντιναμό Βουκουρεστίου. Οι «πράσινοι» δεν διανύουν την καλύτερη δυνατή περίοδο, αλλά παραμένουν πάντα μια υπολογίσιμη δύναμη στον χώρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Με αυτή την λογική λοιπόν, είναι σε θέση να φύγουν ακόμη και με το διπλό από το Βουκουρέστι. Άλλωστε μετά την ήττα που υπέστησαν στην πρεμιέρα, είναι… υποχρεωμένοι να κυνηγήσουν τους βαθμούς της νίκης.
Το πρόβλημα για τον Τεν Κάτε εξακολουθεί να ακούει στο όνομα Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός εξακολουθεί να αισθάνεται ενοχλήσεις και εφόσον τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί την θέση του στην ενδεκάδα θα πάρει ο Νίνης. Δεν υπολογίζεται ο Σισέ ο οποίος ωστόσο είναι μακριά από τον καλό του εαυτό, ενώ στο απουσιολόγιο πρέπει να προσθέσουμε και τα ονόματα των Πετρόπουλου, Σπυρόπυολου, Μαρίνου και Δάρλα. Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα, αλλά υστερούν σε ποιότητα σε σχέση με τον αντίπαλο τους. Θα αποκλείσουμε τον άσο, θα δώσουμε κατ΄ αρχήν τύχη στο διπλό αλλά με κάλυψη στο «Χ».

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟ Η ΑΕΚ


Το ξεκίνημα της ΑΕΚ ήταν αρκετά καλό, αλλά στη συνέχεια παρουσιάστηκαν πολλά προβλήματα. Η Ένωση αντιμετωπίζει σήμερα την Μπενφίκα μια από τις πλέον φορμαρισμένες Ευρωπαϊκές ομάδες και το έργο της κάθε άλλο παρά εύκολο κρίνεται. Απόλυτα προσγειωμένος άλλωστε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς δήλωσε το απόγευμα της Τετάρτης: «Πάμε για το καλύτερο δυνατό», χωρίς όμως να είναι σε θέση να προσδιορίσει ποιο είναι «το καλύτερο δυνατό». Θα ήταν ευχής έργο για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο να πάρει η ομάδα τους βαθμούς της νίκης, αλλά κάτι τέτοιο είναι αντικειμενικά δύσκολο. Οι Πορτογάλοι έρχονται φουριόζοι και θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν στην βαθμολογία του 9ου ομίλου και να κάνουν το μεγάλο βήμα για την επόμενη φάση. Δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα απουσιών, ενώ διαθέτουν εξαιρετικά δυνατή γραμμή κρούσης. Ο Ντούσκο δεν θα έχει στη διάθεση του τον Αραούχο, τον Γκερεϊρο, τον Ενσαλίβα και τον Νέμεθ. Πρώτη μας επιλογή το διπλό, όμως αν οι γηπεδούχοι καταφέρουν και κλείσουν τους διαδρόμους προς την εστία του Σάχα ας μην αποκλείσουμε την περίπτωση της ισοπαλίας.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΕΚΠΛΗΞΗ Η ΖΥΡΙΧΗ

Η Ζυρίχη έκανε την έκπληξη της βραδιάς επικρατώντας στο Μιλάνο 1-0 της Μίλαν.
Στο σπουδαιότερο παιχνίδι της 2ης αγωνιστικής των ομίλων του Τσάμπιονς Λίγκ, η Μπάγερν και η Γιουβέντους πήραν από ένα βαθμό και μοιράστηκαν τις εντυπώσεις, ενώ εύκολες νίκες πέτυχαν η ΤΣΣΚΑ με αντίπαλο την Μπεσίκτας και η Ρεάλ κόντρα στην Μαρσεϊγ. Την ήττα γνώρισε και το ΑΠΟΕΚΛ από την τσέλσι που προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Ανελκά.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα και η βαθμολογική κατάσταση των τεσσάρων πρώτων ομίλων:

1ος όμιλος
Μπάγερν – Γιουβέντους 0-0
Μπορντό – Μακάμπι 1-0 (83΄ Κιανί)

Η βαθμολογία
1. Μπάγερν 4
2. Μπορντό 4
3. Γιουβέντους 2
4. Μακάμπι 0

Η επόμενη αγωνιστική
Μπορντό – Μπάγερν
Γιουβέντους – Μακάμπι

2ος όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μ. – Μπεσίκτας 2-1 (7΄ Τζαγκόγιεφ, 61΄ Κράσιτς/ 90΄ Εκρέμ)
Μάντσεστερ Γ. – Βόλφσμπουργκ 2-1 (56΄ Γκίγκς, 78΄ Κάρικ /56΄ Ντζέκο)

Η βαθμολογία
1. Μάντσεστερ Γ. 6
2. Βόλφσμπουργκ 3
3. ΤΣΣΚΑ Μ. 3
4. Μπεσίκτας 0

Η επόμενη αγωνιστική
ΤΣΣΚΑ Μ. – Μάντσεστερ Γ.
Βόλφσμπουργκ – Μπεσίκτας

3ος όμιλος
Μίλαν – Ζυρίχη 0-1 (10΄Τίχινεν)
Ρεάλ – Μαρσεϊγ 3-0 (58΄ και 64΄ Ρονάλντο, 61΄ πεν. Κακά)

Η βαθμολογία
1. Ρεάλ Μ. 6
2. Ζυρίχη 3
3. Μίλαν 3
4. Μαρσεϊγ 0

Η επόμενη αγωνιστική
Ρεάλ – Μίλαν
Ζυρίχη – Μαρσεϊγ

4ος όμιλος
ΑΠΟΕΛ – Τσέλσι 0-1 (18΄ Ανελκά)
Πόρτο – Ατλέτικο 2-0 (75΄ Φαλκάο, 85΄Ρονάλντο)

Η βαθμολογία
1. Τσέλσι 6
2. Πόρτο 3
3. ΑΠΟΕΛ 1
4. Ατλέτικο Μ. 1

Η επόμενη αγωνιστική
Πόρτο – ΑΠΟΕΛ
Τσέλσι - Ατλέτικο