Αναζήτηση

Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΩΝ CHAMPIONS LEAGUE-ΕΧΑΣΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: ΛΥΓΙΣΕ» ΣΤΟ 78΄


Για 78 λεπτά άντεξε στο «Εμιρεϊτς» ο Ολυμπιακός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν το τελευταίο διάστημα άντεξαν στην πίεση των καονονιέρηδων, όμως τελικά έχασαν 2-0 με τα τέρματα των Φαν Πέρσι στο 78΄ και του Αρσάβιν στο 86’. Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα, όμως είχαν την ατυχία να πέσουν πάνω σε ένα καταπληκτικό Νικοπολίδη που πραγματοποίησε ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Μανόνε, Κλισί, Βερμάλεν, Γκαλάς, Εμπουε, Σονγκ, Φάμπρεγας, Ντιαμπί (78' Βέλα), Αρσάβιν, Ροσίτσκι (66'Εντουάρντο), Φαν Πέρσι (83' Ράμσεϊ).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ρ. Μπράβο, Τοροσίδης, Ντουντού, Λεντέσμα (78' Μήτρογλου), Ζαϊρί (46' Στολτίδης), Λεονάρντο (81' Οσκαρ), Ντιόγκο.

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: «Χ» ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ


Ισόπαλο 1-1 τελείωσε το παιχνίδι της Αλκμάαρ με την Σταντάρ Λιέγης. Πρόκειται για το 2ο παιχνίδι του 8ου ομίλου, στον οποίο μετέχει και ο Ολυμπιακός. Επιβλητικό πέρασμα της Σεβίλλης από το «Αϊμπροξ Παρκ» επί της Ρέιντζερς με σκορ 4-1 ενώ η Φιορεντίνα με πρωταγωνιστή τον Στέβαν Γιόβετιτς επικράτησε 2-0 της Λίβερπουλ στο «Αρτέμιο Φράνκι». Εύκολες νίκες για Μπαρτσελόνα και Λιόν κόντρα σε Ντιναμό Κιέβου και Ντεμπρέτσεν αντίστοιχα.

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αγώνων και οι βαθμολογίες των ομίλων

5ος Όμιλος
Φιορεντίνα – Λίβερπουλ 2 – 0 (27΄, 38’ Γιόβετιτς)
Ντεμπρετσένι – Λιόν 0 – 4 (3΄ Κλάστρομ, 12΄ Πιάνιτς, 24΄ Γκοβού, 51΄ Γκομίς)

Η βαθμολογία
1. Λυών 6 (5-0)
2. Φιορεντίνα 3 (2-1)
3. Λίβερπουλ 3 (1-2)
4. Ντεμπρετσέν 0 (0-5)

Επόμενη αγωνιστική (20/10)
Ντεμπρετσένι-Φιορεντίνα
Λίβερπουλ-Λιόν

6ος όμιλος
Μπαρτσελόνα – Ντιναμό Κιέβου 2-0 (26΄ Μέσι, 76΄ Πέντρο Ροντρίγκεθ)
Ρούμπιν Καζάν – Ιντερ 1-1 (11΄ Ντομίνγκες, 27΄ Σάνκοβιτς).

Η βαθμολογία
1 Μπαρτσελόνα 4
2 Ντιναμό Κιέβου 3
3 Ίντερ 2
4 Ρουμπίν Καζάν 1

Η επόμενη αγωνιστική
Ιντερ – Ντιναμό Κιέβου
Μπαρτσελόνα – Ρούμπιον Καζάν

7ος όμιλος
Ουνιρέα – Στουτγκάρδη 1-1 (48΄ Βάργκα/5΄ Τάσι)
Ρέϊντζερς – Σεβίλλη 1-4 (88΄ Νάβο/50΄ Κόνγκο, 64΄ Αντριάνο, 72΄ Φαμπιάνο, 74΄ Κανουτέ)

Η βαθμολογία
1 Άρσεναλ 6
2 Ολυμπιακός 3
3 Σταντάρ Λιέγης 1
4 Άλκμααρ 1

Η επόμενη αγωνιστική
Ρεϊντζερς – Ουνιρέα
Στουτγκάρδη - Σεβίλλη

8ος όμιλος
Αλκμααρ – Σταντάρ (48΄ Χαμανταουϊ/ 90΄ Τραορέ)
Αρσεναλ – Ολυμπιακός 2-0 (78΄ Φαν πέρσι, 86΄ Αρσαβίν)

Η βαθμολογία
1 Σεβίλλη 6
2 Στουτγάρδη 2
3 Ουνιρέα 1
4 Ρέιντζερς 1

Η επόμενη αγωνιστική
Αλκμαάρ – Αρσεναλ
Ολυμπιακός - Στάνταρ


ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: ΠΑΟ: ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ… ΣΥΝΤΑΓΗ


Με την ίδια ενδεκάδα θα αγωνιστεί ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ντιναμό. Μοναδική εκκρεμότητα για τον Χενκ Τεν Κάτε είναι αυτή του Καντέ ο οποίος έχει ενοχλήσεις στο πόδι. Αν ο Γάλλος αμυντικός ξεπεράσει το πρόβλημα του, τότε ο Ολλανδός τεχνικός δεν θα προχωρήσει σε αλλαγές προσώπων. Θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι ο ο Τεν Κάτε θα διαφοροποιήσει την τακτική της ομάδας του σε σχέση με τα τελευταία παιχνίδια, αφού ο Κατσουράνης θα γυρίσει λίγο πιο πίσω δεξιά από τον Σιμάο, με τον Ζιλμπέρτο να παίζει αριστερά του, πιο μπροστά τους Καραγκούνη, Λέτο και κορυφή τον Σαλπιγγίδη. Ο Καραγκούνης αισθανόταν «βαρύ» το πόδι του την Δευτέρα, αλλά λογικά θα παίξει. Αν δεν τα καταφέρει, τη θέση του θα πάρει ο Νίνης.
Υπάρχουν προβλήματα όσο αφορά τον καταρτισμό της αποστολής της ελληνικής ομάδας. Η τιμωρία του Σισέ, οι τραυματισμοί των Δάρλα, Σπυρόπουλου, Μαρίνου και το γεγονός ότι δεν έχει δηλωθεί ο Σεϊταρίδης στην UEFA, όπως και οι Μάντζιος, Κλέιτον, αφήνουν τον Τεν Κάτε με 18 ετοιμοπόλεμους παίκτες εν όψει Ντιναμό, εκ των οποίων οι τρεις είναι τερματοφύλακες.
Αναφερόμενος στο παιχνίδι της Πέμτπης ο Τεν Κάτε ανέφερε μεταξύ άλλων: «Έχουμε ένα δύσκολο ματς, το οποίο πρέπει να κερδίσουμε για να συνεχίσουμε στην Ευρώπη. Είναι μία δύσκολη ομάδα η Ντιναμό και δεν θα παίξει κανένα ρόλο ότι δεν θα έχει τον κόσμο μαζί της. Αναπτύσσεται καλά και σε γενικές γραμμές παίζει καλύτερα από τη Γαλατάσαραϊ. Θέλει μεγάλη προσοχή ο αντίπαλος και θα τον αναλύσουμε με λεπτομέρεια τις προσεχείς μέρες».